2024-05-07

Політехніка підписала Меморандум про співпрацю з Північно-Східним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» підписав Меморандум про співпрацю з Північно-Східним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці, який передбачає спільну діяльність у сфері освіти, науки та соціального захисту.

Політехніка підписала Меморандум про співпрацю з Північно-Східним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці

2 травня під час засідання Вченої ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Олександр Розумний та ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко підписали Меморандум про співпрацю.

«Нещодавно ми провели дуже важливий захід – круглий стіл до Всесвітнього дня охорони праці-2024. Коли ми ухвалювали резолюцію, одним з її пунктів було підписання меморандуму про співробітництво з Північно-Східним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці, що ми зараз і виконуємо.

Маємо багаторічну, плідну співпрацю, проведення цілої низки спільних, потужних освітніх і наукових заходів.

Щиро дякую начальнику Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Олександру Михайловичу Розумному за високу оцінку діяльності Полтавської політехніки та налаштованість на подальшу результативну співпрацю!

Наше партнерство цілком корелюється з оновленим підходом державного органу до роботи. Маємо багато цікавих планів щодо нашого співробітництва!

Питання безпеки життєдіяльності й охорони праці – це питання номер один!», – зауважив очільник політехніки, професор Володимир Онищенко.

Підписаний документ передбачає основні напрями співробітництва, а саме: участь в розробці та впровадженні нових навчальних курсів, програм, обмін навчально-методичними матеріалами, бібліографічною й довідковою літературою; проведення спільних консультацій, науково-дослідних проєктів та розробок з актуальних проблем економічного та суспільного життя країни у сфері освіти та науки, соціального захисту населення з метою прийняття ефективних рішень; організація та забезпечення проходження на безоплатній основі практик здобувачів вищої освіти; участь у спільних проєктах з питань освіти, соціальних напрямків, наукових досліджень, конкурсах та інших формах залучених наукових інвестицій; участь в організації та проведенні наукових, науково-практичних і науково-методичних конференцій, симпозіумів, конгресів, семінарів та інших наукових заходів.

«У першу чергу дійсно хотів би зазначити, що війна в Україні внесла значні корективи, в тому числі й у сферу охорони праці. Наш державний орган на сьогодні змінив свій підхід до роботи. Перш за все, ми допомагаємо організаціям, підприємствам. Наше гасло – консультуємо, інформуємо, і тільки тоді контролюємо. Таким чином ми спочатку роз’яснюємо, допомагаємо організаціям, і тільки потім перевіряємо виконання наших порад.

Я дякую вам, дуже приємно тут знаходитись і підписати меморандум з кращим закладом вищої освіти Полтавщини», – наголосив Олександр Розумний.

Нещодавно Полтавська політехніка підписала Меморандум про співпрацю з Обласним молодіжним центром та оновила партнерську угоду з Одеським національним технологічним університетом.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»